De eerste opzet van LITTIL

De afgelopen tijd hebben we een start gemaakt met het bouwen van het LITTIL-platform. En, zoals het een goed developer betaamt, zijn we gaan discussiëren over de architectuur. In deze blog nemen we jullie mee in de keuzes die we gemaakt hebben, althans de voorlopige keuzes, want uiteraard werken we agile en kunnen we altijd een andere route inslaan als dat beter blijkt.

In de Java backend maken we gebruik van Maven en Quarkus. We hebben voor Quarkus gekozen vanwege de goede ondersteuning voor cloud-native applicaties. De keuze voor de relationele database is gevallen op MySQL. In de frontend hebben we gekozen voor Angular in combinatie met Material Design. CI/CD zetten we op met behulp van GitHub Actions, denk bijvoorbeeld aan security scanning met Snyk.

En dan zijn er natuurlijk nog tools voor het development-proces. In Trello hebben we een Kanban board waar we al een grote hoeveelheid aan taken hebben aangemaakt. Als iemand wat wil oppakken meldt hij/zij dat in Slack zodat anderen eventueel kunnen aanhaken. In GitHub bekijk je elkaars merge requests om te reviewen, op de hoogte te blijven en van elkaar te leren.

De belangrijkste technische keuzes zijn gemaakt en de eerste commits zijn al gedaan. We hebben enorm veel zin om de basis van het platform op te zetten en zullen jullie hier zeker van op de hoogte houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...