Programmeerlessen op de basisschool door Trailblazers

Positieve maatschappelijke impact is de drijfveer van Trailblazers en dat brengen ze dan ook graag naar de jongere generatie. In samenwerking met de stichting Devoxx4Kids verzorgden ze in december 2022 daarom voor het eerst een workshop op een basisschool.

Aan een groep van zo’n 150 leerlingen van de bovenbouw van basisschool Jong Geleerd liet het team van Trailblazers zien hoe leuk programmeren is. Door middel van de programmeertaal Java leerden de kinderen om aanpassingen (zogenaamde mods) te maken in Minecraft en hier mee te spelen.

Met dit soort workshops op scholen creëren we bewustwording en inspireren we kinderen op een leuke manier.
Kinderen zijn de tenslotte de ontwikkelaars van de toekomst!

Stichting Devoxx4kidsNL bedankt Trailblazers voor het realiseren van dit geweldige initiatief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...